Fotobloggen Billeder af stort format

Da fighterne mødte punkerne

Selvom Ungdomshuset i Københavns Nordvestkvarter kæmper for mangfoldighed, har aktivisterne haft svært at få fat i byens mange unge med indvandrerbaggrund. Derfor var man begejstret, da thaibokseklubben Copenhagen Muay Thai, CMT, foreslog, at de to steder afholdt et fælles stævne. CMT ledes af boksetræner Mohammed ’Mo’ Samhi, der kom til Danmark fra Marokko som 16-årig. Efter en turbulent ungdom i konflikt med samfundet, ændrede han kurs og begyndte at arbejde socialpædagogisk med udsatte unge. Et af værktøjerne var thaiboksning, og Mohammed Samhi grundlagde Copenhagen Muay Thai, som nu holder til i et nedlagt kommunalt autoværksted. Her træner han i dag børn og unge, som ikke alle har haft så let ved at finde sig til rette, men som i klubben finder sammenhold, kammeratskab og hård fysisk træning.

Fotograf Lars Just og journalist Sven Johannesen fik lov til at følge CMT´s og Ungdomshusets forberedelser i ugerne op til det store thaiboksebrag. De to fulgte mødet mellem de to miljøer, og var med på selve aftenen, da Ungdomshusets punkkoncerter for første gang blev erstattet af et sportsarrangement, hvor thaiboksere fra Danmark, Sverige og Tyskland stødte sammen i ringen. Og hvor Ungdomshusets fik besøg af nogle af de unge med indvandrerbaggrund, som man så gerne vil have til at bruge huset.

Du kan læse hele reportagen her.

Udover at være en sportsklub er Copenhagen Muay Thai også et socialt samlingspunkt for unge fra især Nørrebro og Nordvest. De unge er også med til at gøre rent og hjælpe til ved arrangementer. Man er ikke medlem, men medejer af klubben, forklarer klubleder Mohammed Samhi.

Dagen inden stævnet bliver bokseringen fl yttet fra Copenhagen Muay Thais klublokaler til Ungdomshuset.

Aftenens stævne byder på 14 opgør. Kampene finder sted i bokseringen i Ungdomhusets store sal, hvor man i dagens anledning undtagelsesvist har bandlyst rygning og alkohol.

Den unge thaibokser Abokov Ahmed venter på, at hans kamp skal starte.

Anbefalinger

  • Morten Balling
Morten Balling anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg har aldrig forstået hvorfor socialt udsatte unge skal lære socialt stigmatiserende sportsgrene. Hvorfor lærer de ikke sejlsport eller golf?

Sejlsport og golf er vist endnu mere socialt stigmatiserende end kampsport...

Markus Hornum-Stenz, Rasmus Kongshøj, Claus Jensen og Morten Balling anbefalede denne kommentar

Man har en ide om, at den slags socialt stigmatiserede unge kun udtrykke sig gennem at slå og sparke på ting, og så hellere lade det være en sandsæk. Det stigmatiserer faktisk sporten. I Thailand har muay thai også denne specielle dobbeltstatus som national stolthed og en sport for fattige tabere.

Rasmus Kongshøj

@Søren Kristensen:

Nu er det dejlige ved sejlsport og golf jo, at det kræver et vist økonomisk råderum at deltage, så man slipper for at skulle mænge sig med taberne. Desuden ville sydlandsk udseende personer jo også bare se fjollede ud i hhv. golf- og sejlertøj. Den slags er det kun hvide mænd, der kan bære.

Nej, når det kommer til sport så kan taberne kun finde ud af at slå på tæven. Ligesom rap er den eneste form for musik, de kan forstå.

Majbritt Nielsen

Kunne det tænke sig, at de unge her, mere tiltrækkes af kampsport, da der er mere gang i den. Det lyder så også mere tjekket at sige man træner Muay Thai, til sine venner, der måske ikke selv træner. Men man er stadig underlagt gruppepres fra sine venner, de er jo altid og har lige så stor indflydelse på en, som ens forældre.
Så det sku ikke så fedt at sige - Ja jeg sejler/golfer, det kan være den direkte vej til mobning.

Og uanset sporten, kræver det strukturering og vilje til behovsudsættelse.
Hvilket kan være ting som man måske ikke har lært hjemmefra. Og vil man noget med sin sport, så man sku nød til at være dedikeret og i stand til at vælge om man vil sidde på sin flade eller man virkelig vil den konkurrence.

Den store fordel ved kampsport og eksempelvis fodbold o.l. Det kræver ikke det store udstyrsstykke. Har man lidt sportstøj, evn handsker eller en fodbold. Så man "good to go".

Daniel Mikkelsen

Det var dog de lammeste kommentarer til denne artikel. Den aften var helt speciel af flere årsager men stemningen og samhørigheden kan ikke engang i tørre tosser tage fra de folk der kæmpede og var publikum den aften. Artiklen derimod er god og giver folk der ikke normalt bevæger sig i de miljøer en mulighed for at forså hvad der osse foregår når der ikke er gadekamp og ballade