Fotobloggen Billeder af stort format

Usynligt lys der heler

For mere end et århundrede siden opdagede den danske læge og videnskabsmand Niels Finsen, at de usynlige lysstråler i yderkanten af det elektromagnetiske spektrum kunne hele hudlidelser. I en ny bog har fotografen Nicolai Howalt brugt Finsens linser til at udforske de samme usynlige lysspektre.

Billederne i bogen er skabt ved, at absorbere solens synbare lysstråler med Finsens originale samlelinser og indfarvede filtre af quartz, mens de såkaldte kemiske stråler, de infrarøde og blå-violette, slipper igennem. De fotosensitive papirstykker påvirkes, et ad gangen, i et analogt storformat-kamera, hvorefter de fremkaldes.

I bogen Light Break – Photogrphy/Light Therapy, som netop er kommet på forlaget FabrikBooks, ledsages Howalts billeder af Niels Finsens arkivfotos af patienterne og fotografier af det anvendte behandlingsudstyr.  Morten Søndergaard har endvidere skrevet digte til.

Det er en flot udgivelse, med en gode introducerende tekster af medicinsk historiker Dr. Tania Woloshyn og museumsdirektør Ion Meyer.

Nicolai Howalt: Light Break - Photography / Light Therapy. 256 sider, 379 kr.

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Nicolai Howalt
ulrik mortensen og Nicolai Howalt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu