Fotobloggen Billeder af stort format

En mangfoldighed af feminitet

Det lille galleri Third Space på Vesterbro i København har fredag og lørdag et særarrangement med den amerikanske fotograf og kunstner Jessica Yatrofsky.

Anledningen er udgivelsen af hendes nye bog ’I heart girl’, som med sine portrætter af unge kvinder, forsøger at indfange noget af den mangfoldighed kønsidentiteter er i dag. Bogen er en fortsættelse af Yatrofskys tidligere udgivelse ’I heart boy’.

Værkernes overordnede pointe er, at der ikke er en enkelt eller en samlende kulturel fortælling om, hvad det vil sige at være (ung) kvinde i dag. I stedet er det en bred fortælling om feminitet i vores samtid.

Third Space har sammen med kuratorfællesskabet KONTORprojects inviteret kunstneren til København og hun vil være tilstede i galleriet den 9. og 10. oktober.

I avisen vil vi følge op med et interview med kunstneren – det bringer vi senere på ugen.

Er du blevet nysgerrig på Yatrofskys arbejde, finder du galleriet på Skydebanegade 31, København V.

Måske ses vi.

Opdatering: Så er vores artikel om Yatrofsky klar og kan læses her (abonnement).

Værd at bemærke: bundgarnet er tilbage! Og et fandens smukt gulv ;-)

Morten Pedersen

Gode fotos - men tilsyneladende også fra samme aldersgruppe og samme kulturelle gruppe.

Fejlkøb
Har lige købt fire par Björn Borg boksershorts To feel comfylicious in nice colours and 95%cotton stretch at a very great price – men går sikkert ned i morgen og bytter til Calvin Klein – dér er modellerne åbenbart unge og søde og er tydeligt for enhver mand i besiddelse af de evigt naturlige stimulanser, for, som Borg annoncerer med på emballagen: that a lay a day keeps the good ol’ doctor away … ;-)

Tatoveringer har aldrig gjort noget godt for udseendet. Men udover det kan jeg ikke se noget kunstnerisk ved projektet. Det handler tilsyneladende bare om at vise hud.

Anne M. Lassen, Søren Fosberg, lars abildgaard, hans lemming, Per Torbensen, Lise Lotte Rahbek, Herdis Weins og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Naturligt, smukt tatoveret kunst .... LOVE IT **

@Martin Madsen: Det kunstneriske ligger vistnok i at de ser lidt dysfunktionelle ud og ikke smiler. Havde de gjort det, havde det nok været selfie-agtig pop ;-)

Jeg undrer mig lige som du over at nogen ser noget kunstnerisk i det, men er efterhånden nået frem til, at hvis nogen siger "det er kunst" og andre reagerer positivt på det, så er det vel kunst. Om det så siger mig noget eller ej, er ligegyldigt. Det siger åbenbart dem noget.

Hvis jeg går ind på et museum hvor de udstiller "installationer", så indstiller jeg mig på at opleve kunst.
Hvis jeg på dette museumsbesøg, ved en fejltagelse, kommer til at åbne døren ind til et rengøringsrum og bliver betaget at de effekter som er arrangeret i dette rum, er det vel også kunst fordi jeg opfatter at jeg får en kunstoplevelse.
Det er altså modtageren som afgør om det er kunst - hvilket vel også er årsagen til, at kunst-juryer kan blive fascineret/snydt af børnetegninger og optage dem på kunstudstillinger.

Det var jo også tilskuerne som afgjorde at kejseren havde tøj på, indtil der var én (dig måske ?) der trak tæppet væk under dette postulat.

Carsten Bo Hansen, Søren Fosberg, Torben Skov og B Pedersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg har lidt svært ved at få øje på mangfoldigheden.

Rikke Haugaard Olsen, Estermarie Mandelquist, Troels Brøgger, Martin Schou, lars abildgaard, hans lemming og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Nu får man skældud! Bare dårlige billeder!

Robert Ørsted-Jensen

Herligt - Godt at se - og så endog fra forskellige kulturelle grupper, helt modsat Morten Pedersens dårligt funderede påstand ovenfor.

Søren Kristensen

2-3-4-6-10-11-12.

Det er ikke tit man ser kvinder sådan. Uden alt den falskhed som belysning, makeup lavet specifikt til fotografering og fotoredigering skaber. Sandheden vist i billeder er kunst i sig selv, når alle andre "snyder".

Det at der sælges meget makeup til almindelige forbrugere, som er designet til at se bedst ud i lyset fra en blitz, siger en del.

Robert Ørsted-Jensen

Hmm nu er problemet jo også Thomas at blitz og stærkt lys ikke just er naturlig belysning, så male up er nødvendigt hvis du vil se naturlig ud

Unge, let bekymrede pæne piger, der poserer hel - og halvnøgne foran et kamera. Det er omtrent det jeg får ud af "kunstværket".
"En bred fortælling om feminitet i vores samtid", får jeg desværre ikke øje på, men billederne er jo også nok kun et udpluk...

lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

@Erik Daugård: Mon ikke det omvendt er intentionen som afgør om noget er kunst. Man kan så lide eller ikke lide det frembragte, men at gøre kunst til noget uden afsender, er en lidt trist udvanding af begrebet. Jeg kan ikke se hvorfor disse billeder ikke skulle kunne kaldes for kunst - også selvom der er masser af den slags overalt nu om stunder, og at de ikke skiller sig noget særligt ud.