Guan Yang

Artikler
 • Microsoft stjæler No-IP domænenavne med hjælp fra Nevada-domstol

  No-IP er en såkaldt dynamisk DNS-tjeneste. Hvis du har en dynamisk IP-adresse, som de fleste internetforbindelser i hjemmet er, kan det være besværligt at få fat på din router eller hjemmehostede servere.
 • 9 mulige konsekvenser af et ja til patentdomstolen

  Vi kan frygte det værste for innovation og vækst, men det er 100% sikkert, at ja'et skaber stor usikkerhed, derfor er der et par ting, det er værd at være opmærksom på i de kommende år
 • Europæiske fælles-patenter risikerer at hæmme innovation

  Folkeafstemningen om patentdomstolen påvirker danske softwareudviklere direkte, fordi den kan udvide antallet af dårlige softwarepatenter, som man som udvikler pludselig skal bekymre sig om.
 • Kronik
  27. januar 2014

  Har staten købt verdens dyreste forsikring af Goldman Sachs?

  Problemet ved den indgåede aftale om salg af 19 procent af aktierne i DONG er, at den kræver, at DONG’s værdi i gennemsnit falder med mere end to procent pr. år frem til børsnoteringen, før aftalen giver et bedre afkast, end man kunne have opnået gennem et statsligt indskud af kapital i DONG
  Note figur 1: Figuren viser statens absolutte afkast af aftalen med Goldman Sachs, PFA og ATP fratrukket det afkast staten havde fået under et tilsvarende indskud af statslig egenkapital. Denne forskel er vist for en række af årlige vækstrater i DONGs markedsværdi. Den garanterede rente til investorerne er sat til CITA rente kurven plus 2.25%, regeringens låne rente er sat til 1% og investeringsperioden er sat til 4 år. Volatiliteten af optionen er sat til 25%. Note figur 2: Figuren viser den simulerede fordeling af statens afkast på aftalen med Goldman Sachs, PFA og ATP jf. det afkast staten havde fået under et tilsvarende indskud af statslig egenkapital. De daglige forrentninger af egenkapitalen trækkes fra den historiske fordeling af vækstrater på de 13 største europæiske børsnoterede elektricitetsselskaber selskaber (2000-2013). Investeringsperioden er sat til 4 år. Volatiliteten af optionen er sat til 25%.