Baggrund
Læsetid: 3 min.

'Et virkeligt godt skrald fisse'

På natklubben Gøglerbåden i Aalborg sælges kenyanske kvinder. Betalingen foregår åbenlyst i baren
Indland
3. juni 2000

Hun vrider sig i takt til de tunge, æggende rytmer. Underlivet gnider op og ned ad stålstangen på det lave podie, mens hænderne fjerner den lille top, så de brune bryster blottes. Tilbage er nu kun de sorte G-strengstrusser.

Publikum klapper ivrigt, hun slikker sig om munden, læner kroppen bagover og gør de sidste erotiske bevægelser, inden musikken stopper, og aftenens første show er forbi.

Det er fredag aften på natklubben Gøglerbåden i Aalborg. Klubben, der af eksperter i prostitution, regnes for at være det første sted i Danmark, hvor man kan tale om handel med kvinder, og har i løbet af de sidste 15 år specialiseret sig i afrikanske kvinder. Tidligere kom kvinderne hovedsageligt fra Nigeria. I dag er de fra Kenya.

»Her kan man få et virkeligt godt skrald fisse,« siger en ung studerende til Information. Han står sammen med sine venner ved den mørkebrune bar og drikker fadøl. »Afrikanske piger er utroligt dejlige,« siger han.

Gøglerbåden er kendt både i og uden for Aalborg. På hjørnet af den lille sidegade Søndergade lokker klubbens blå skilte med 'Internationalt sexshow' f.eks. norske forretningsmænd indenfor.

»Alle kender Gøglerbåden,« som en norsk entreprenør siger. Han kommer her, hver gang han er i Danmark, fortæller han og lægger hånden med kun tre fingre på ryggen af den kenyanske kvinde, der står i baren ved siden af ham.

Betaling i baren

Det er heller ikke første gang, den unge studerende er på Gøglerbåden. Han har været på besøg cirka ti gange, som regel sammen med en gruppe af sine studiekammerater, der alle er først i tyverne.

Først drikker de lidt med de kenyanske kvinder i baren eller ved de lave runde borde rundt om dansegulvet. For kvinderne skal helst have lidt dyr champagne ud af gæsterne, inden kunden får, hvad han vil have, fortæller de studerende. De ser kvinderne strippe, og bagefter går de med op ovenpå i bygningen, hvor Gøglerbåden har værelser.

Et 'skrald fisse' koster mellem 500 og 1.500 kroner, fortæller fyrene Information. Prisen afhænger af, hvad man vil have.

»Jeg har lidt med stedet at gøre, så jeg vil lade det være op til dig selv og pigerne,« siger en mand, som sidder i barens hjørne, da Information vil forhøre sig nærmere om prisen. En af kvinderne afleverer i samme øjeblik 800 kroner hen over bardisken til bartenderen. Han tager pengesedlerne med ud bagved.

Travlhed

I løbet af denne fredag nat bliver der afleveret mange penge i baren. Der sker hver gang, lige inden kvinderne sammen med gæsten går ud af døren, rundt om hjørnet og ind ad en anden dør i bygningen. Her er Gøglerbådens værelser, og her ordnes jobbet, inden pigerne går ned igen. Klar til næste kunde.

De kenyanske kvinder taler ikke dansk, men de taler godt engelsk. De har travlt. I aften er omkring otte kenyanske kvinder i gang med at vimse rundt, smile og se glade ud i deres stramme og sexede outfit. De er også kærlige. Mændene bliver strøget over håret og på lårene.

De meget fulde mænd er til gengæld en pestilens - kvinderne rusker irriteret i dem, når de med halvlukkede øjne lader hovedet falde ned på kvindernes skuldre og skød. Information ville gerne have talt med de kenyanske kvinder, men havde ikke held. De havde travlt.

Først da natten er ved at ebbe ud, de unge studerende med røde øjne har fortalt vennerne, hvordan de blev tilfredsstillet på Gøglerbådens værelser, og kunderne en efter en begynder at forsvinde, bliver der et lille hul.

I garderoben står en kenyansk kvinde og ryger en cigaret med langsomme bevægelser. Hun vender sig om, da Information er på vej ud. »Hav det godt,« siger hun pludselig. Og smiler på en helt anden måde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er da noget pis at fortælle om stedet,
Kvinderenes prostitotion er kvit og frit deres eget valg, og det er der ikke andre end dem selv der tjener på.
Sku utroligt så fordømmende folk er!

Formoder Anonym, googlede "et skrald fisse" og kom til at ramme denne 8 år gamle artikel. Man forstår godt irritationeKvinderenes prostitotion er kvit og frit deres eget valg, og det er der ikke andre end dem selv der tjener på.
n over de mange ord og manglende billeder. O gru.

Hvad jeg bare ikke helt forstår er dette: Kvinderenes prostitotion er kvit og frit deres eget valg, og det er der ikke andre end dem selv der tjener på.

Nu har jeg ikke selv været i Aalborg i hele mit voksne liv og skal ikke gøre mig klog på noget, men hvilket parallelunivers er det mere præcist der er tale om?

Formoder Anonym, googlede "et skrald fisse" og kom til at ramme denne 8 år gamle artikel. Man forstår godt irritationen over de mange ord og manglende billeder. O gru.

Hvad jeg bare ikke helt forstår er dette: Kvinderenes prostitotion er kvit og frit deres eget valg, og det er der ikke andre end dem selv der tjener på.

Nu har jeg ikke selv været i Aalborg i hele mit voksne liv og skal ikke gøre mig klog på noget, men hvilket parallelunivers er det mere præcist der er tale om?

Man forstår godt irritationen over de mange ord og manglende billeder

Ordene er da meget malende. Man ser tydeligt chromstangsdanserinden for sig.
Det eneste uklare er den indledende bemærkning om kvinderne, der sælges. Der står ikke noget om, at kunderne tog dem med sig.

Iøvrigt var år 2000 året, da feministerne optrappede fra mandschauvenister til sexistiske fjolser.

Carsten Friskytte

Paul Gazan og en anden stabejs skrev en bedre artikel om en tur på horehus i Bangkok for mange, mange år siden her i "den mindst ringe". De blev verbalt slagtet af femierne.

Nu skal jeg sgu en tur til Aalborg..........

Carsten Friskytte

Her er virkelig en artikel, som er alle pengene værd! OK, den er lidt gammel, og nu er der afrikanske ludere over alt. Men det er sgu mere interessant end Lykkebergs bøsseartikel.........