Baggrund
Læsetid: 1 min.

Hvad skal sommerhuset hedde?

Er du i tvivl om, hvad dit sommerhus skal hedde, kan du her få råd, vejledning og konkrete bud på, hvad sommerlandet tilbyder af navne
Indland
15. juli 2000

Hvordan kommer man lettest om navngivelsen af knaldhytten? Man tager navnet på en træsort og sætter -ly bag. Så har man et sommerhusnavn.

Er grundens bevoksning således primært birketræer, er det oplagt at lave et skilt af birketræ, hvorpå der skrives "Birkely". Ikke videre opfindsomt, men på den måde sikrer man en overensstemmelse mellem form, indhold og materiale.

Ellers kan man altid opkalde huset efter et familiemedlem og ganske simpelt kalde det "Mors hus". Hvis huset knap fortjener at blive kaldt et hus, kan man med ægte sommerhushumor kalde det "Thorkildsborg".

Et kreativt eksempel på, at husejerens navn og forestillingen om det gode liv føres sammen på er "Utopia". Navnet fordrer dog mindst et kendskab til en person, der kalder sig Pia.

Charterferiens fremtog har også sat sit mærkbare spor i sommerhusnavngivningen. Man kan således gøre sine kollegaer mundlamme, når man fortæller, at man skal holde ferie i "Costa del Tuén" eller "Col de Ville", som altså bare er nogle 20 kvm. hytter i henholdsvis Tuen og Bjergby.

Små ordspil med ofte tvetydigt indhold finder man i sommerhusnavne over hele landet. "Spasibo", der både kan betyde tak på russisk og med en tredeling kan blive til "spas i bo" er et klassisk eksempel, men også navne som "Smut-Forbi" "Krybily", "Hygihytten", "Vedduhvad" og "Tokali" er eksempler på denne leg med ord i sommerlandet.

Et mere kuriøst eksempel er "Sambo", der dels refererer til husets sorte farve, men som også spiller på at huset deltes af to familier. Huset er senere blevet malet brunt, hvilket affødte en huskeremse til adressering af sommerpost: "Brun som lorten ligger nummer fjorten."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her