Læsetid: 1 min.

Beklagelse til Henrik Gade Jensen

Indland
25. august 2004

Information bragte den 25. november 2003 en artikel af journalist Rasmus Lindboe. I artiklen er det anført, at Henrik Gade Jensen har ’forbindelser til nazistiske kredse’ og har været ’tæt på et nazistisk miljø’. Forfatteren har imidlertid ikke haft til hensigt at gøre gældende, at Henrik Gade Jensen skulle have været nazist, skulle sympatisere med eller have haft tilknytning til nazister eller nazistisk miljø, og Information beklager, at artiklen måtte være blevet fejlopfattet i den henseende. Denne beklagelse fremsættes som led i et forlig, der er indgået i forbindelse med den af Henrik Gade Jensen ved Københavns Byret anlagte injuriesag mod Rasmus Lindboe, i hvilken forbindelse Rasmus Lindboe og Information har besluttet kulancemæssigt at betale til Henrik Gade Jensen 60.000 kr. for ulemper og omkostninger forbundet med sagen.

Henrik Gade Jensen har oplyst, at en del af beløbet videreføres til velgørende formål.

Henrik Bo Nielsen, ansv. chefredaktør (konst.)

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Patetisk undskyldning

Kristian Rikard

Øjensynligt fatter hverken direktion eller chefredaktionen på Information, hvad de selv har sat over styr.

I er godt klar over, at I kommenterer på en otte år gammel tekst, ikke?
Og at Henrik Bo Nielsen i tv-udsendelsen forleden også sagde undskyld for den gamle undskyldning?

man skulle aldrig have antydet naziforbindelser, det lammede historien! At Henrik Gade Jensen i øvrigt har ført sig frem med højreekstremistiske handlinger UDEN nazistisk tilsnit har han på den måde kunnet undgå at stå til regnskab for.