Læsetid: 1 min.

DSB dømt for unfair konkurrence

Indland
21. april 2005

DSB skal betale 10 millioner kroner til rederiet GT Linien A/S, fordi statsbanerne opkrævede alt for høje havneafgifter af GT Linien, der er under konkurs, for brug af havnen i Gedser. Det fastslog Højesteret i en dom onsdag.

Dommerne siger, at DSB misbrugte sin dominerende stilling på markedet. DSB, som ejede havnen i Gedser, tvang GT Linien til at betale højere afgifter for brug af havnen end den pris, færgerne fra DSB og Deutsche Bundesbahn skulle betale. På to punkter overtrådte statsbanerne EU-traktaten, fremgår det af afgørelsen.

Højesteret skønner, at GT Linien, som sejlede mellem Gedser og Travemünde, uberettiget blev afkrævet 10 millioner kroner i flere år, og derfor skal DSB nu betale dette beløb til konkursboet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her