Læsetid: 1 min.

indland

Indland
23. april 2005

22. april, Korea - USA og Sydkorea har kæmpet om en plan, der skal behandle intern uro i Nordkorea. I Seoul er man imod planen, fordi USA har den operationelle kommando i krigssituationer. Hvis uheldet skulle være ude, skal problemerne løses på baggrund af samarbejde. USA ved, at i alvorlige situationer, er det umuligt at handle uden Sydkorea, ligesom vi heller ikke kan klare os uden USA. Sydkorea og USA må løse uenigheden i alliancens ånd.

22. april, Israel - I denne uge diskuterer The Association of University Teachers om man skal boykotte tre israelske universiteter(-) Man kan ikke benægte, at Israel er ansvarlig for de fortsatte krænkelser af menneskerettigheder på Vestbredden og i Gazastriben. Den bedste måde at stoppe mishandlingen og besættelsen, der ligger bag den, er at arbejde for en holdbar to-stats løsning. På den baggrund giver det mening at kappe forbindelsen med et israelsk universitet på Vestbredden eller bandlyse import af israelske varer, der stammer fra områder bag 1967-grænsen.

22. april, USA - Medlemmer af Kongressen truer i øjeblikket med at lægge straftold på kinesiske varer, med mindre Kina hæver kursen på landets valuta, yuan, og dermed hæver priserne på kinesisk eksport til USA. Visse demokrater i Senatet truer endog med at blokere for præsident Bushs valg af amerikansk handelsrepræsentant, Rob Portman, med mindre regeringen gør sig til talsmand for deres hårde linje. Dette er protektionismens grimme ansigt og en i det hele taget rædselsfuld strategi. Dels fordi Portman, en af præsidentens bedre nomineringer, fortjener udnævnelsen. Men hvad der er endnu værre, så er denne strategi baseret på en fejlagtig opfattelse af såvel Kinas økonomiske situation som årsagen til USA's økonomiske morads.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her