Læsetid: 2 min.

Andre aviser skriver

Indland
21. maj 2005

20. MAJ - "Der går næppe en uge, uden at nogen fortæller præsident George W. Bush, at hans passive holdning til den globale opvarmning er håbløs forældet, at opfordringer til industrien om frivillige neskæringer af drivhusgas-udledninerne ikke virker, og at det, der er brug for, er et sæt af regler, der forlanger ofre af alle. Han har hørt det fra sine politiske allierede i USA og udlandet (...) og nu hører han det fra de tungeste drenge i erhvervslivet, senest Jeffrey Immelt, øverste chef for General Electric." "Immelt (...) efterlader ingen tvivl om, at han tror på, at obligatoriske grænser for udledningerne af CO2, den vigtigste drivhusgas, er nødvendige og uundgåelige."

Herald Tribune

20. MAJ - "Omkring 20 pct. af Brasiliens regnskove er nu blevet ødelagt. Hvis dette tempo for afskovningen fortsætter, vil skoven forsvinde fuldstændigt midt i dette århundrede. Og det er ikke kun Brasiliens regnskove, der er truet. Det samme sker i Indonesien, Congo og Burma. Konsekvenserne vil blive katastrofale: Indfødte folk vil blive hjemløse, hele arter af vilde dyr og planter vil blive udslettet, og en af klodens vigtigste opsugere af CO2 vil blive ødelagt og forstærke klimaændringernes ondartede virkninger. Regnskovene er en af vore mest værdifulde globale ressourcer. Ødelæggelsen af dem må standse øjeblikkeligt."

The Independent

20. MAJ - "En reform af FN har (...) trængt sig på i årevis, og hvis man ikke i den forbindelse har mod til at tage de mest følsomme problemer op, kommer man ingen vegne."

"Derfor er det ikke, som flere af partierne netop har hævdet, skadeligt for reformarbejdet i FN at bringe forholdet til og eventuelle opgør med slyngelstaterne op i debatten. Det er tværtimod skadeligt at lade være, hvis man vil styrke FN, hvor vanskeligt et projekt det end forekommer at være."

"At løse problemer med terror og masseødelæggelsesvåben ved væbnede aktioner mod enkeltlande skal være den absolutte undtagelse og allersidste mulighed, men det kan ikke afvises, hvis freden og sikkerheden i verdenssamfundet er tilstrækkeligt stærkt truet."

Morgenavisen Jyllands-Posten

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her