Læsetid: 1 min.

Andre aviser skriver

Indland
28. juli 2005

STORBRITANNIEN, 27. juli - Radioprogrammer, læserbreve og avisklummer tyder på, at der er stærkt delte meninger om den nye 'skyd-for-at-dræbe-politik'. Men de politiske ledere og de fleste parlamentsmedlemmer har ikke lyst til at stille mange spørgsmål. Det burde de. En ændring af politiets strategi, som allerede har medført et uskyldigt menneskes liv, er et legitimt debatemne. Bomberne i London bør heller ikke få spørgsmålene om Storbritanniens rolle i krigen mod Irak til at forstumme. De politikere, der tør rejse spørgsmålet om Irak, forsøger ikke at retfærdiggøre terrorisme, sådan som Mr. Blair antydede på sin pressekonference i går. Har krigen båret ved til terrorismen, som efterretningsvæsener har advaret om? Hvor længe skal de britiske soldater forblive i Irak?

The Independent

USA, 27. juli - Tyrannen Mugabe mangler i stigende grad forbindelse til virkeligheden. Han sulter og dræber sit eget folk, og de fremtrædende afrikanske lederes så som Sydafrikas præsident Thabo Mbekis og Tanzanias Benjamin Mkapas uvillighed til at udfordre ham offentligt er særligt nedslående i en tid, hvor de selv samme ledere er fulde af sniksnak om forpligtelsen til ansvarlig regeringsledelse og nøje kvalitetsvurdering af hinandens præstationer.

Herald Tribune International

KØBENHAVN, 27. juli - Alt er blevet brugt. Svinets lever blev hakket til postej. Det uregulære kød endte som frikadeller eller medisterpølse i farvede kunsttarme. Farvet bindevæv og fedt blev til det, Søren Mørch kalder en parodi på salami - den salte trestjernede danske spegepølse. Udviklingen er blevet drevet frem af mejeriernes og slagteriernes utrættelige ingeniører, som sjældent har forsømt en mulighed for at pine det sidste ud af råvarerne. Og de gesjæftige landmænd i andelsselskabernes bestyrelser har ikke stoppet dem. Tværtimod. Når det gælder fødevaremyndighederne er kræfterne blevet brugt på at forhindre, at danskerne blev decideret syge af at spise danske landbrugsprodukter.

Politiken

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her