Læsetid: 1 min.

Andre aviser skriver

29. AUGUST, FRANKRIG - De franske socialister synes på egen skæbnesvanger vis at knytte an til Michel Houellebecqs litterære aktualitet. De stadig ...
Indland
31. august 2005

Dagsavisen

22. AUGUST, OSLO - I en tid, hvor muslimske minoriteter er udsat for voldsomt pres og øgende diskriminering, er det velgørende at få bekræftet, at muslimsk ungdom kan have særdeles positiv indvirkning på andre unge. Som omtalt i Dagsavisen viser undersøgelser, at en høj koncentration af indvandrere i miljøet gør, at normænd drikker mindre alkohol. Der var sikkert mange læsere, som hoppede i stolen, da de læste alkoholforsker Ellen Amundsens råd til forældre, som bekymrer sig over ungdommens drikkevaner: "Flyt til østkanten". For som bekendt er det der, indvandrerne bor. Faktum er, at teenagere fra østkanten drikker langt mindre, end de gør på den 'hvide' vestkant.

La Depêche

29. AUGUST, FRANKRIG - De franske socialister synes på egen skæbnesvanger vis at knytte an til Michel Houellebecqs litterære aktualitet. De stadig hårdere indre rivninger, som truer med at sønderslide partiet før novembers partikongres, minder om en af romanforfatterens titler, Udvidelse af kampzonen. Den omhu, hvormed Hollande og Fabius undgår at møde hinanden, afslører, i hvor høj grad krigen imellem de to mænd er blevet total. Men modsætningsforholdet handler om mere end et kapløb om at blive præsidentkandidat. Det beror på det fundamentale problem, som har været partiets, siden Mitterand-epoken sluttede: Hvordan er det muligt at redefinere en socialitisk identitet, der forener økonomisk realisme og social retfærdighed i globaliseringens æra?

Baltimore Sun

30. AUGUST, USA - Mens Louisiana, Mississippi og Alabama i dag forsøger at få hold på de forfærdende menneskelige tab og materielle ødelæggelser, som orkanen Katrina har efterladt, forbereder nationen sig på den voldsomme olieprisstorm, der vil efterfølge orkanen. Da Katrina slog til og nødvendiggjorde evakuering af de oliebore- og naturgasplatforme i Den Mexicanske Golf, som dækker 30 procent af vores forbrug, og lukning af havnen i Louisiana, der modtager 11 procent af vores importolie, ramte priserne på råolie, naturgas og fyringsolie det højeste niveau nogensinde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her