Nyhed
Læsetid: 1 min.

Finn Methling død

Indland
9. august 2005

Den danske filminstruktør og manuskriptforfatter Finn Methling er død, 86 år gammel. Med mere end 40 film på samvittigheden spændte Finn Methling bredt og instruerede således både børne- og ungdomsfilm samt tidligere i sin karriere nogle af de mest populære folkekomedier fra 1950'erne og 60'erne. Mest kendt er Finn Methling måske for den populære filmserie "Soldaterkammerater" fra folkekomediens dage samt for filmatiseringen af Thøger Birkelands børne- og ungdomsbøger om "Krummerne", som han lavede sammen med Regnar Grasten. I løbet af sin karriere opnåede han to gange at blive tildelt en Bodilstatuette. Den ene modtog han for filmen, Der kom en dag fra 1955, der gav et tilbageblik på besættelsestiden. Den anden Bodil fik Finn Methling for den satiriske komedie Vi er alle sammen tossede med blandt andre Kjeld Petersen og Dirch Passer på rollelisten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her