Nyhed
Læsetid: 1 min.

Grønlændere skal ikke sammenlignes med indvandrere

Indland
1. august 2005

Det har aldrig været en del af det seneste integrationsforlig, at myndighederne skulle kunne fratage herboende grønlændere retten til kontanthjælp, hvis deres danskkundskaber ikke rækker til et job, siger næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup. Han afviser, at Dansk Folkeparti vil lægge stemmer til idéen, som Socialdemokraterne og de konservative i sommerens løb har luftet, og som får opbakning fra dele af Venstre, herunder fra partiets arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg. "Grønlændere er danske statsborgere og en del af rigsfællesskabet og skal på ingen måde sammenlignes med de flygtninge og indvandrere fra tredje verdenslande, som er det reelle problem, når det gælder sprogkundskaber," siger Peter Skaarup. Han kræver, at forslaget tages af bordet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her