Læsetid: 1 min.

Kommune: Ingen problemer med Blekingegade-medlem

17. august 2005

Alt gik efter bogen, da et tidligere medlem af Blekingegadebanden, Torkil Lauesen, blev ansat i Københavns Kommune. Det konkluderer kommunen i en redegørelse, der samtidig fastslår, at en fyring vil være usaglig. Torkil Lauesen var et af kernemedlemmerne i Blekingegade-bande, som i 1980'erne stod bag en lang række forbrydelser. Bl.a. røvede banden 13 mio. kr. fra posthuset i Købmagergade i 1988 og dræbte i den forbindelse en betjent. Torkil Lauesen blev idømt 10 års fængsel og blev prøveløsladt i 1995. Men redegørelsens konklusion er klar: Ansættelsen af Lauesen kan ikke anfægtes, og man har i kommunen fulgt retningslinjerne for at ansætte tidligere straffede. Han har passet sit arbejde til sine overordnedes fulde tilfredshed, og hans fortid har ikke haft nogen betydning for hans arbejde.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu