Nyhed
Læsetid: 1 min.

Minister opforderer avis til at videregive kartelmateriale

Indland
4. august 2005

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) håber, at Berlingske Tidende vil videregive sine oplysninger om et vvs-kartel til konkurrencemyndighederne. Avisen kunne tirsdag berette om kartellet med henvisning til dokumenter, som man var i besiddelse af. "Der er tilsyneladende nogen, der har valgt at gå til pressen i stedet for Konkurrencestyrelsen med materialet. Det er fair nok, men det betyder, at de mistænkte virksomheder har haft mange dage til at sløre deres rolle i sagen," siger Bendt Bendtsen. Han ønsker i øvrigt ikke at kommentere den konkrete sag, før Konkurrencestyrelsen er færdig med sin undersøgelse. Men ministeren peger på, at man fra politisk hold har fået strammet lovgivningen på området i 2002, så der nu er betydeligt kraftigere bøder i udsigt, end det var tilfældet under den tidligere sag om et elkartel. "Vi har strammet reglerne, så der er mulighed for at give meget store bøder. I regeringen vil vi også gerne kartelvirksomhed til livs. Det er en uskik, og det er forbrugerne, der bliver gidsler i sagen," siger Bendt Bendtsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her