Nyhed
Læsetid: 1 min.

Radarfirma tiltalt for at ødelægge Hesselø

Indland
5. august 2005

Den omstridte havn og landingsbane på Kattegat-øen Hesselø kommer nu for retten. Firmaet Weibel Scientific fra Allerød, og selskabets direktør, bliver tiltalt for at have overtrådt mindst fem forskellige love med vilje, oplyser DR København. I december 2002 købte radarfirmaet Weibel Scientific Hesselø nord for Hundested. Den efterfølgende sommer blev det tilfældigt opdaget, at firmaet havde anlagt en havn og en 670 meter lang landingsbane på den ellers totalfredede ø, hvor flere sælarter yngler. Både Skov- og Naturstyrelsen og Kulturarvsstyrelsen blev rasende og anmeldte straks firmaet til politiet. Politiet i Frederikssund har nu vurderet, at Weibel Scientific - med ejeren Erik Tingleff Larsen i spidsen - har overtrådt mindst fem love: Museumsloven, Naturbeskyttelsesloven, Råstofloven, Landbrugsloven og Havmiljøloven. Bulldozerne, der anlagde landingsbanen, drønede nemlig hen over 25 fiskeboder fra middelalderen, en strandeng blev totalødelagt, store stenblokke blev samlet ind til at bygge en havnemole og tonsvis af opgravet havbund blev smidt ulovligt ud for havnen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her