Læsetid: 0 min.

Amter: Reform dyr for sygehuse

21. september 2005

De medicinske afdelinger kommer til at betale dyrt for kommunalreformen, forudsiger en vred næstformand for Amtsrådsforeningen.

Amterne skal nemlig levere mange flere penge til forebyggelse i de nye kommuner, end amterne bruger på området i dag. Konsekvensen er, at pengene kommer til at mangle på sygehusene. Det siger næstformand for Amtsrådsforeningen, formand for foreningens sygehusudvalg, Bent Hansen (S). Ifølge Bent Hansen har staten fastsat, at amterne bruger 236 mio. kr. til forebyggelse.

Af de 236 mio. skal de 200 mio. ifølge aftalen overføres til kommunerne, mens de 36 mio. bliver i regionerne. "Det betyder, at der skal overføres 165 mio. kr. mere til kommunerne, end amterne brugernu. Det svarer til, at flytte 300-350 sygeplejersker fra de medicinske afdelinger," siger Bent Hansen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu