Læsetid: 1 min.

Andre aviser skriver

3. SEPTEMBER - NEW YORK - En varig lære, der kan uddrages af Den Mexicanske Bugts elendighed, er, at Nationalgarden må behandles som USA's væsentli...
Indland
5. september 2005

International Herald Tribune

3. SEPTEMBER - NEW YORK - En varig lære, der kan uddrages af Den Mexicanske Bugts elendighed, er, at Nationalgarden må behandles som USA's væsentligste sikkerhedsstyrke i hjemlandet - ikke som en sparegris, som Pentagon kan slagte til langvarige oversøiske missioner. Amerika har klart brug for en større hær i aktivt beredskab. Det har lige så klart brug for en Nationalgarde, der er fuldt forberedt og klar til enhver hjemlig katastrofe.

Ekstra Bladet

4. SEPTEMBER - Før vandet kom, levede 40 procent af New Orleans sorte børn under fattigdomsgrænsen, og når vandet en gang har trukket sig tilbage, vil endnu flere af byens børn alligevel opleve sult og svigt som en fast del af deres opvækst. Lige nu kan hele verden på direkte tv se, hvordan verdens mægtigste nation i virkeligheden er bag facaden. Men når kameraerne er slukket og digerne nødtørftigt repareret, vil det stadig være en privat sag at bekæmpe sult og fattigdom i Guds eget land.

Berlingske Tidende

4. SEPTEMBER - Der kommer ikke en dråbe benzin mere ud af rørledningerne, fordi Federal Reserve eller Den Europæiske Centralbank sænker renten. Der bliver ikke pludselig bygget nye raffinaderier af den grund. Det bedste, politikerne og centralbankcheferne kan gøre nu, er at holde hovedet koldt og undlade panikindgreb. Men på lidt længere sigt er Katrina en påmindelse om, hvor farligt det er at være så afhængig af en enkelt energikilde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her