Læsetid: 2 min.

Andre aviser skriver

8. SEPTEMBER - "I lyset af fortidens erfaringer, sund fornuft og de store politiske uenigheder i verdenssamfundet var det måske værd at gribe probl...
10. september 2005

Politiken

8. SEPTEMBER - "I lyset af fortidens erfaringer, sund fornuft og de store politiske uenigheder i verdenssamfundet var det måske værd at gribe problemet anderledes an. Det drejer sig om - på tværs af landegrænser - at bekæmpe den konkrete terrorisme. Det sker og kan ske ved, at alle de, som verdens lande er enige om at betragte som terrorister, placeres på en fælles liste. Dem bekæmper vi så i fællesskab, udleverer til hinanden og så videre. Dem, vi ikke kan blive enige om at sætte på listen, må så bekæmpes af de stater, der insisterer på, at de ikke desto mindre er terrorister, med de midler de selv har til rådighed. Og det kan lade sig gøre uden nogen perfekt definition af, hvad terrorisme er."

Ekstra Bladet

9. SEPTEMBER - "VK tør ikke pille ved det socialdemokratiske velfærdssamfund, så anklager herom tror vælgerne ikke på. Men oven i velfærden har regeringen lagt et skattestop, som 60 pct. af befolkningen vil bevare, ligesom 80 pct. kræver uændret boligskat. Det er disse kendsgerninger, S-kongressen må tage bestik af. I stedet for at skælde ud på andre må den se sandheden i øjnene og tilrettelægge partiets tilbud til vælgerne ud fra, hvad der kan lade sig gøre inden for de holdninger, som nu engang dominerer. Socialdemokraternes projekt må bygges op selvstændigt, ikke blot som overbud af Dansk Folkeparti eller kunstig modsætning til VK."

Børsen

9. SEPTEMBER - "Opgaven for den nye socialdemokratiske formand er først lige begyndt. Hvis Danmark igen skal have en stærk opposition, er det nødvendigt, at Helle Thorning-Schmidt finder et projekt, som kan samle hendes eget parti, og en strategi, der kan omfavne venstrefløjen og De Radikale. Indtil videre har hun talt til De Radikale ved at åbne for en efterlønsreform, mens hun har talt til SF'erne med et finanslovsudspil, som udvider den offentlige sektor markant. Den samlede linje i de to udspil er svær at se - med mindre strategien er bevidst siksak, så fløjene skiftevis bliver glade eller sure."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu