Nyhed
Læsetid: 1 min.

Danmark stemte for gmo-majs

Indland
21. september 2005

EU's 25 landbrugsministre kunne tirsdag ikke finde det nødvendige flertal for eller imod en godkendelse af den genmodificerede majs nummer 1507. Derfor er det nu EU-Kommissionen, der kan tage den endelige beslutning, hvilket sandsynligvis bliver et ja. Danmark stemte for første gang ja til en gmo, selv om producenten af den pågældende majs, Pioneer Hi-Bred, har konstateret, at den påvirker visse forsøgsdyrs immunforsvar negativt. Miljøminister Connie Hedegaard (K) har forsikret, at fælles EU-regler forhindrer godkendelse af gmo'er, som rejser miljø- eller sundhedsmæssige betænkeligeheder, men Greenpeace advarer trods forsikringerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her