Nyhed
Læsetid: 1 min.

Ingen danske drab i Afghanistan

Indland
8. september 2005

De danske elitestyrker, Jægerkorpset og Frømandskorpset, kom ikke i direkte ildkamp, slog ingen ihjel og blev ikke beskudt eller såret under deres udstationering i Afghanistan i de første fem måneder af 2002.

Det fortalte chefen for indsatsstyrken, Frank L. Lissner, onsdag aften på Flyvestation Aalborg.

Han kunne ikke sige, hvilken skade, der kunne være forvoldt af bomber, som danskerne var med til at styre mod målet fra poster på landjorden. De danske soldater var med til at tage fanger, men det skete uden modstand.

Frank Lissner afviste samtidig, at der skulle have været nogen mishandling eller tortur af fanger i en fangelejr i Kandahar, sådan som en tolk fra det danske militær har sagt efter at have arbejdet for USA i lejren.

"Jeg var flere gange i lejren uden at se noget mistænkeligt," sagde Frank Lissner.

Der var heller ingen rygter om mishandlinger, og det ville der have været, hvis det var sandt, mente den tidligere chef for de danske styrker, som var med i kampen mod taleban og al-Qaeda i Afghanistan efter angrebet på USA i september 2001.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her