Læsetid: 1 min.

Kritik af forbud mod halmfyring

10. september 2005

Det Radikale Venstre og SF opfordrer regeringen til at give fjernvarmeværkerne lov til at benytte mere halm i stedet for naturgas til varmeproduktion. Et ønske, der hidtil er blevet blokeret af, at staten så vil gå glip af 700 millioner kroner i afgifter på naturgas, da der ikke er nogen afgift på halm og anden biomasse.

"Det er paradoksalt og i realiteten hul i hovedet, at miljøministeren for under en måned siden holdt konference på indlandsisen for at vise omfanget af den globale opvarmning, blandt andet forårsaget af CO2-udslippet, når regeringen i dag underminerer målet om mere miljøvenlig energiproduktion af hensyn til skattestoppet," siger den radikale energiordfører, Johannes Poulsen.

Den samme melding kommer fra SF, der ligeledes står bag det brede energiforlig fra 2004.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu