Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

4. NOVEMBER, ROM - Når unge uden arbejde og livsudsigter bliver ved at knuse ruder og stikke ild til biler, er der tale om et opbrud til en ny livs...
5. november 2005

Frankfurter Rundschau

4. NOVEMBER, FRANKFURT - Europæerne gjorde i det 20. århundrede grumme erfaringer med mord, tortur og overgreb på mennesker. For 'det gamle Europa' er respekt for menneskerettighederne derfor blevet et uantasteligt fundament.

USA, derimod, mishandler fanger, indespærrer mistænkte uden retsbeskyttelse og vil gøre tortur legalt. Med en sådan politik ville det aldrig kunne blive medlem af EU. Af den grund må beskyldningen om, at CIA driver særfængsler for terrormistænkte i EU-landet Polen og kandidatlandet Rumænien, vække anstød.

Var EU-forfatningen trådt i kraft og Det Europæiske Menneskeretscharter bindende ret, ville EU-kommissionen kunne kræve sagen efterforsket. Nu kan den kun bede om det. Men EU's regeringschefer, deriblandt Tysklands nye kanslerinde, må gøre Washington klart, at menneskerettighedsbrud er uacceptable. Der er nu, vi må vise moralsk rygrad.

La Repubblica

4. NOVEMBER, ROM - Når unge uden arbejde og livsudsigter bliver ved at knuse ruder og stikke ild til biler, er der tale om et opbrud til en ny livsform:

"Vi har fundet ny mening i tilværelsen - hver aften provokerer vi politiet for at se, hvad der sker". Uden politiske mål revolterer man af ren forbitrelse. Fordi man er araber og sort, og samfundet har afvist én.

Daily Star

3. NOVEMBER, BEIRUT - Præsident Émile Lahoud må gå. Alle hans efterretningschefer vansmægter i fængsel, mens de afventer retsforfølgelse for deres rolle i mordet på eksministerpræsident Hariri. Vidste Lahoud besked, er også han under anklage. Vidste han intet, var han ikke situationens herre. I begge tilfælde er han embedet uværdigt. Hr. præsident, De må gå nu!

Deres ry står ikke til at redde. Pakker De sammen nu, kan De i det mindste håbe på, at vi ikke husker Dem som den præsident, der forsøgte at ødelægge vort land.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu