Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

2. nov, AUSTRALIEN - Sammenfaldet af forbundsregeringens nye antiterrorlove og premierminister Howards advarsel i går om, at efterretningstjenesten...
Indland
3. november 2005

The Daily Telegraph

2. nov, AUSTRALIEN - Sammenfaldet af forbundsregeringens nye antiterrorlove og premierminister Howards advarsel i går om, at efterretningstjenesten har "specifikke informationer" om en reel terrortrussel i Australien, vil med sikkerhed udløse de vanlige kyniske kommentarer fra de forblændede få, som foretrækker at tro, at alt forbliver rosenrødt, og at der intet i verden er at frygte. For intet vil tilsyneladende overbevise denne nærsynede minoritet - ikke bombninger af hovedstæder, ikke selvmordsangreb, ikke krigerisk retorik fra islamistiske fanatikere - om, at risikoen for et angreb på vort land, vore borgere, er reel.

Gazeta

1. nov., RUSLAND - Den franske presse har med rette kaldt voldsoptøjerne i Paris ghettoer for en "mini-intifada" og hæftet sig ved, at grupperne af aggressive unge brugte det arabiske proletariats standardvirkemidler i deres angreb på politi og myndigheder.

Chosun Ibo

1. nov., SYDKOREA - Ved mødet i Den Interkoreanske Økonomiske Samarbejdskomité anmodede Nordkorea Sydkorea om at levere det råmaterialer til 60 mio. par sko, 2 mio. sæt tøj og 200 mio. stykker sæbe. Dette turde være nok til at vaske og klæde hele Nords befolkning på 23 mio. mennesker. Til gengæld tilbyder Pyongyang os, at vi kan udnytte alle dets mineralressourcer. Et noget tvivlsomt tilbud, al den stund at Seoul selv skal stå for minedrift og transport. Syd har alene i år leveret Nord ris og gødning for 1,4 mia. dollars. Måske vil Nord næste år bede os om at bygge deres huse. Og i betragtning af nordkoreanernes fortvivlende levevilkår vil vi næppe have andet valg. Men denne cyklus af stadigt opskruede krav fra Pyongyang og myg eftergivelse fra Seoul må snart ophøre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her