Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

23. NOV., SEATTLE - Ledere af Iraks sunniarabiske, shiamuslimske og kurdiske partier har bedt USA om at forlade Irak. Vi bør imødekomme dem. Det er...
24. november 2005

Aftenposten

23. NOV., OSLO - Den rige del af verden har et skizofrent forhold til indvandrere og indvandring. De fleste forsøger vi at holde ude, men de mest talentfulde indvandrere er der skærpet konkurrence om. Dermed kan også de rige lande opleve at blive sorteret og rangeret - af dygtige mennesker fra både rige og fattige lande. I denne konkurrence ser Norge ud til at tabe. Vi er ikke i nærheden af at udfylde kvoten på 5.000 fagfolk om året - i de ni første måneder fik vi blot 780.

Seattle Times

23. NOV., SEATTLE - Ledere af Iraks sunniarabiske, shiamuslimske og kurdiske partier har bedt USA om at forlade Irak. Vi bør imødekomme dem. Det er deres land og ikke i vores interesse at blive der. Iraks politiske ledere krævede i Cairo en tidsplan for amerikansk tilbagetrækning, men satte ikke selv dato på. Yderligere et element udelod de: De tog afstand fra terrorisme, som de definerede som "voldshandlinger mod civile og irakiske institutioner". Den åbenlyse implikation er, at vold mod amerikanske soldater ikke er terrorisme. Hvis det er, hvad Iraks politiske ledere føler, bør vi ikke et øjeblik spilde amerikanske soldaters liv på at forsvare dem.

Hannoversche Allgemeine

23. NOV., HANNOVER - Ingen bør forbløffes, hvis den nye kanslerinde kommer til at udrette store sager i udenrigspolitikken. En hemmelighed bag den fysikuddannede Merkels succes er, at hun aldrig har lidt af overdreven respekt for kolleger i politik. Og sandt er det, at alt er relativt - i fysik som på politikkens arena. Storhed skrumper ofte i tidens dimension, og alle steder tikker uret: George Bush kan ikke genvælges, Putins periode udrinder i 2008, Tony Blair er vingeskudt, Jacques Chiracs tid er næsten omme, Berlusconis mandat udløber snart. Desto større indflydelse kan en nyvalgt kvindelig tysk regeringschef få.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu