Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

16. nov., KAMPALA - Regeringen og oppositionen bør stå sammen om at sikre, at det første flerpartivalg i 25 år bliver fri for den vold, der har mar...
Indland
17. november 2005

Daily Monitor

16. nov., KAMPALA - Regeringen og oppositionen bør stå sammen om at sikre, at det første flerpartivalg i 25 år bliver fri for den vold, der har martret vor nations historie. Men anholdelsen af oppositionsleder Kizza Besigye har udløst de værste uroligheder i Kampala, siden Uganda fik sin uafhængighed. Var det nødvendigt at lade det komme dertil? Præsident Museveni gjorde en god begyndelse, men nu svigter han. Måtte han vise åndsnærværelse nok til at gå af i tide. Før han ødelægger sit eget skinnende ry.

Baltimore Sun

15. nov., BALTIMORE - Præsidentvalget i Haiti er udskudt fire gange på få måneder. Heri intet overraskende. Landet er i opløsning, og kandidaterne fører knap valgkamp. Ingen stemmesedler er trykt, og 1 mio. stemmeberettigede er slet ikke registreret. Haitis velyndere - USA, FN, Canada og Frankrig - må nu se i øjnene, at Haiti simpelthen ikke er klar til at gå til valg og indstille deres pres på den midlertidige regering om at holde fast i en valgdato i december.

Dagens Nyheter

16. nov., STOCKHOLM - Tysklands problem er lav vækst, høj arbejdsløshed, lavt forbrug og et for stort budgetunderskud. Samt generelt mismod og ængstelse for fremtiden. Dette skal der nu rådes bod på med højere skatter, både på indkomst og forbrug. Væk er de skattelettelser, kristdemokraterne krævede under valgkampen. Væk er forslagene om at henlægge lønforhandling til de enkelte virksomheder og lette mulighederne for tidsbegrænsede ansættelser. Hovedformålet er åbenbart at mindske budgetunderskuddet uden hensyn til følgerne for den økonomiske aktivitet. Svære og upopulære beslutninger er man helt veget tilbage fra. Denne koalition er måske stor, men stærk er den ikke.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her