Nyhed
Læsetid: 1 min.

Forhandlinger afgør valget i Vejle

Der skal skabes nye alliancer, hvis SF-borgmesteren i Vejle skal fortsætte. SF går tilbage, mens Dansk Folkeparti går frem
Indland
15. november 2005

Ifølge en exit poll, som DR har foretaget, bliver Socialdemokratiet det største parti i Vejle. Det er Børkops hidtidige borgmester, Leif Skov (S), der i den kommende storkommune udfordrer SFs siddende borgmester, Flemming Christensen.

Ifølge DR's exit poll får Socialdemokratiet 26,4 procent af stemmerne mod SF's 21 procent. Men det er tidligere sket, at Flemming Christensen har sikret sig borgmesterstolen ved hjælp af borgerlige stemmer. Denne gang er den lokale Vejlelisten, der ved sidste valg var SF's afgørende støtte, dog raslet ned på kun 2,1 procent af stemmene og hænger dermed ganske yderligt.

"Valget er stadig helt åbent. Der er vel en fifty-fifty chance," sagde Flemming Christensen i en umiddelbar kommentar til DR på spørgsmålet, om han kan fortsætte som borgmester.
Vejle bliver lagt sammen med Børkop, Egtved, Give og Jelling. Sammenlignet med resultatet for Vejle alene ved valget i 2001 er der tale om en rutschetur for SF, der sidst fik 33,5 procent af stemmerne.
Tilsyneladende er det lykkedes for Dansk Folkeparti at markere sig kraftigt ved årets kommunalvalg i Vejle. De står ifølge den aktuelle exit poll til 13,5 procent af stemmerne. Det er formentlig folketingsmedlem Kristian Thulesen Dahl, der trækker læsset. Han har indtil nu også været medlem af byrådet i Give.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her