Læsetid: 1 min.

Torturofre skal vente to et halvt år

Indland
15. november 2005

Torturofre tvinges til at vente op til to et halvt år på behandling i amternes centre eller private rehabiliteringscentre. Ventetiden svinger fra et halvt år i amterne til mindst to et halvt år i behandlingscentret OASIS i København.

Det oplyser indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et svar til Folketingets sundhedsudvalg.

Ventetiden kan være længere for torturofre hos OASIS, som sætter velfærdstruede børnefamilier og selvmordstruede højst på ventelisten, så andre risikerer at vente længere. Siden den 1. april i år har der været venteliste hos Rehabiliterings- og torturcentret (RCT) i København. Amterne har ikke særlige ventelister for rehabilitering af traumatiserede flygtninge. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her