Læsetid: 1 min.

V-folk bekymrede over terrortiltag

Flere Venstre-folk udtrykte bekymring over regeringens terror-tiltag. Men det er altså ikke Vorherres bedste børn, vi er oppe imod, siger Fogh
Indland
28. november 2005

Venstre skal passe på, at kampen mod terror ikke fører til, at vi indskrænker vores egen frihed. Sådan lød advarslen fra flere sider på Venstres landsmøde om de 49 forslag mod terror, som en embedsmandsgruppe under regeringen har fremsat.

Den mest prominente advarsel kom fra Folketingets formand, Chr. Mejdahl, som kaldte det utroligt, hvad der bruges af ressourcer på at bekæmpe terror.

"Men en helt anden frygt lurer. Risikerer vi, at sikkerhedsforanstaltningerne indskrænker vores egen højt besungne frihed? Sker det, har terroristerne vundet det første slag. Derfor synes jeg, det er så nødvendigt, at det trusselsbillede, der tegnes, underkastes en grundig vurdering. Det må være så pålideligt som overhovedet muligt, så vi ikke ser terrortruslen overalt - også hvor den ikke er," sagde Chr. Mejdahl.

Kritikken fra formanden for Venstres Ungdom, Karsten Lauritzen, var endnu skarpere. Han efterlyste Venstres værdier i kampen mod terror og ærgredes over, at mange af Venstres ministre taler for forslagene fra embedsmandsgruppen.

"Grundlæggende er det sørgeligt men sandt, at regeringen med Venstres ministre af egen fri vilje lægger navn til disse forslag. Hverken regeringen eller Venstres ministre burde have lagt navn til de 49 forslag. Jeg betragter det som en fejl, for det er forslag, der om nogen sår tvivl om venstreværdierne, idet de giver køb på vores frihed," sagde Karsten Lauritzan.

Anders Fogh Rasmussen forsikrede dog, at regeringen ikke vil gå på kompromis med retssikkerheden. Men han fastholder, at det er nødvendigt at være fuldt på omgangshøjde med forbryderne.

"Vi må være realistiske og ikke tossegode og naive. Det er ikke Vorherres bedste børn, vi er oppe overfor. Vi ved også lidt om, hvad det er for nogle, så pas nu på, inden det her kammer helt over," sagde han. Han sagde samtidig, at regeringen allerede har pillet fire-fem forslag ud af den samlede pakke, fordi de var for vidtgående, og det er endnu ikke sikkert, om alle de øvrige vil være med, når regeringen til foråret fremlægger sin terrorpakke.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her