Læsetid: 1 min.

Ingen starthjælp til danskere

29. december 2005

Dansk Folkeparti afviser at halvere kontanthjælpen for at skaffe flere i arbejde, selv om metoden tilsyneladende effektivt har skaffet flere udlændinge i arbejde. Starthjælpen til udlændinge er cirka det halve af kontanthjælpen, og det har ifølge Børsen og Arbejdsdirektoratet sikret, at flere nytilkomne kommer i arbejde.

Bent Bøgsted, arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti, afviser imidlertid indgreb i kontanthjælpen for at sikre flere danskere i arbejde: "Der er ikke lagt op til, at der skal skæres yderligere i kontanthjælpen," siger han.

"Starthjælpsmodtagere og kontanthjælpsmodtagere er to forskellige grupper. Folk, der kommer til landet, får at vide, at de kan få starthjælp. Derimod er kontanthjælpsmodtagere typisk folk, der er født i Danmark og har været på arbejdsmarkedet i lang tid og måske røget på kontanthjælp på grund af sygdom, siger Bent Bøgsted. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu