Læsetid: 1 min.

Århus-imam rækker hånden ud

Indland
17. januar 2006

Den århusianske imam Ahmed Akkari, der er en af nøglepersonerne bag kampagnen mod Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, rækker nu hånden frem til fred.

Det sker i et interview med Århus Stiftstidende, hvor Akkari opfordrer regeringen til at slutte fred i den månedlange strid om, hvorvidt det er i orden at gøre grin med profeten eller ej.

"Vi vil gerne finde en løsning på denne sag," siger imamen, der fortæller, at han arbejder på at få et forsoningsmøde i stand med Jyllands-Posten og de tolv tegnere, der sidste år karrikerede profeten. Ahmed Akkari opregner to betingelser for at bilægge sagen; en "forsikring om, at trosfriheden ikke er i fare og en genoprettelse af respekten for Muhammed som historisk person".

Akkari er selv en af de imamer med tilknytning til Islamisk Trossamfund, som de seneste uger har rejst rundt i Mellemøsten for at skaffe international opbakning til kritikken af Jyllands-Posten og den danske regerings håndtering af sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her