Læsetid: 1 min.

Aktivering skyder ved siden af

Indland
16. januar 2006

Venstre vil nu stramme kravene til de ledige. Det sker efter, at den nyudnævnte vismand, professor Michael Rosholm, har kritiseret aktiveringen af de ledige for at skyde ved siden af. Som ordningen er skruet sammen, skal den både opkvalificere, teste den lediges rådighed for arbejdsmarkedet og udgøre en trussel. Men det er truslen, der er i førertrøjen, og derfor opfattes ordningen ikke særlig positivt blandt de ledige, mener Michael Rosholm.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, mener derfor, at det bør have konsekvenser, hvis de ledige ikke gør noget for at få et job.

"I en periode, hvor der er mangel på arbejdskraft, da er det nærliggende at indføre sanktioner, hvis man ikke er aktiv jobsøgende. Den mest effektive måde at få et job på, er jo trods alt at søge et sådant," siger Jens Vibjerg.

Rosholm henviser til, at det er et problem, at rådighedstesten og truslen indebærer, at det ikke skal være særlig behageligt at være i aktivering - hvilket står direkte i modsætning til formålet om opkvalificering af den lediges kvalifikationer. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her