Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

HONG KONG, 6. jan. - Løsladelsen af journalist Jiang Weiping er glædelig, men gør intet til at ændre på det faktum, at Kina har flere journalister ...
7. januar 2006

Corriere della Sera

MILANO, 6. jan. - For palæstinenserne, der i forvejen må kæmpe med utallige problemer med at forberede deres valg, har den nye uvished næppe vakt glæde. Men Ariel Sharons tilstand har ikke bare konsekvenser for Israel og de palæstinensiske selvstyreområder, men for hele Mellemøstenregionen, som i forvejen er rystet af voldskaoset i efterkrigs-Irak, af aggressiviteten hos Irans ekstremistiske ledere, af den alvorlige krise i Syrien, der anklages for mordet på Libanons tidligere regeringschef, Raik Hariri. Så mange er grundene til, at Mellemøsten nu risikerer henfalde i en angsttilstand, som den Jugoslavien kendte under Titos dødelige sygdom i 1980.

La Repubblica

ROM, 6. jan. - Det politiske tomrums spøgelse hersker nu i Israel efter Ariels Sharons andet, dramatiske slagtilfælde. Ganske vist er det ikke et magtvakuum, for næppe var Sharon bragt ind i operationsrummet, før hans fulde beføjelser overgik til viceministerpræsident Olmert. Men hvem skal nu videreføre hans strategi med ensidige indrømmelser, som trods alt pegede fremad mod en udsigt til fred? Ariel Sharon efterlader sig, politisk talt, ingen arvinger.

South China Morning Post

HONG KONG, 6. jan. - Løsladelsen af journalist Jiang Weiping er glædelig, men gør intet til at ændre på det faktum, at Kina har flere journalister i fængsel end noget andet land. Tiden er derfor ikke til jubel, men til at presse myndighederne i hovedlandet til at løslade alle fængslede journalister og ophøre med at true alle øvrige fra at gøre deres arbejde. 31 journalister sidder fortsat i fængsel - syv flere end i næste land på listen, Cuba. Blandt dem er Hongkong-reporteren Wen Pei Po, der er sat bag tremmer for blot at rapportere om Kina. Bestræbelsene på at overbevise hovedlandets myndigheder om, at deres nuværende holdning til medierne er forkert, må fortsætte. Så længe journalister ses som en trussel imod systemet frem for som en garant for at holde det gennemsigtigt og ansvarligt, vil Kinas udvikling stå i stampe.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu