Læsetid: 1 min.

Betjente vil give os bedre klagemulighed

Indland
24. januar 2006

Borgerne vil få en dårligere behandling, når de fremover skal klage over politiet. Sagerne vil blive vurderet i et system, der opleves som lukket og indspist. Kritikken af et element i regeringens politireform kommer fra betjentenes eget forbund, Politiforbundet. Og den gælder den type klagesager, som drejer sig om politiets dispositioner - f.eks. om en det var velbegrundet, at en gade blev ryddet for folk. VK mener, at borgeren først bør klage til den lokale politidirektør, men så er det også slut. "Jeg tvivler på, at folk vil opleve det som retssikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det burde være muligt at klage til Justitsministeriet," siger forbundets formand, Peter Ibsen. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her