Læsetid: 1 min.

Dansk Folkeparti er klar til at røre ved efterlønnen

Indland
14. januar 2006

Hvis Dansk Folkeparti skal med i forårets velfærdsreform, skal partiet opgive sin bastante modstand mod at pille ved efterlønnen. Det skete i dag, da Dansk Folkeparti for første gang spillede ud med deres bud på fremtidens efterløn, oplyser TV 2 Nyhederne.

Mens partiet hidtil har slået fast, at der ikke må røres ved efterlønnen, bebuder gruppeformand Kristian Thulesen Dahl nu, at aldersgrænsen kan hæves. I dag kan man få folkepension, når man er 65, og efterløn, når man er 60. Dansk Folkeparti kan acceptere, at de to aldersgrænser hæves med to år. Til gengæld må der altså ikke pilles ved retten til efterløn eller dens satser.

"Det er helt konkret en aftale, der går ud på, på den ene side at respektere, at vi må trække os tilbage fra arbejdsmarkedet lidt senere, end vi gør i dag, men på den anden side, at vi så også får igennem, at det samtidig betyder, at man overhovedet ikke piller ved efterlønnen. Altså at efterlønnen får lov til at stå uberørt, som den står i dag," siger Thulesen Dahl.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, glæder sig over meldingen fra Dansk Folkeparti.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her