Læsetid: 1 min.

Hjælp til udsatte børn udebliver

Indland
20. januar 2006

Danskerne bliver bedre og bedre til at fortælle de sociale myndigheder, når et barn er i fare for at blive misbrugt i hjemmet. Men myndighederne bliver dårligere og dårligere til at gøre noget ved det.

Det mener foreningen Børns Vilkår, der kalder udviklingen for katastrofal.

"Vi oplever ofte, at bedsteforældre, naboer eller børnene selv via os kontakter myndighederne. Og så vender de tilbage et par måneder efter og siger: Der er ikke sket noget. Eller: Det, der er sket, er ikke godt nok," siger Anna Louise Stevnhøj, der beskæftiger sig særligt med overgreb. I 2004 hjalp foreningen med at indberette 30 sager, i 2005 40 sager og i de første to uger af 2006 allerede 16 sager.

"Problemet er, at sagsbehandlingen er for sløset eller for stresset. Og det bliver værre og værre."ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her