Læsetid: 1 min.

Minister ser på boligudsættelser

Indland
5. januar 2006

En rundspørge til de hårdest ramte kommuner skal nu klarlægge, hvorfor stadigt flere mennesker tilsyneladende ikke kan betale deres huslejer. Socialminister Eva Kjer Hansen (V) har således skrevet til de ti kommuner, hvor flest lejere er blevet sat ud med hjælp fra fogeden. I brevet bliver kommunerne bl.a. bedt om at svare på, om de reelt har haft en stigning i antallet af udsættelser, hvad, de i givet fald tror, er årsagen, og om hvad de har gjort for at afhjælpe problemet.

"Det jeg synes er vigtigt, er at få noget mere viden om, hvorfor nogle lejere ender med at blive sat ud af deres lejemål. Derfor vil vi høre, hvad kommunerne ved om det her område," siger socialministeren. Flere af landets almene boligselskaber har meldt om store stigninger i antallet af udsættelsesforretninger. Samtidigt viser tal fra Domstolsstyrelsen, at antallet af fogedudsættelser er steget fra små 3000 udsættelser i 2002 til næsten 4000 i 2004.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her