Læsetid: 1 min.

Per Stig stoler på USA

Indland
16. januar 2006

Når USA bedyrer, at det respekterer andre landes suverænitet, så kan man deraf udlede, at USA ikke benytter hverken dansk eller grønlandsk luftrum ulovligt, for eksempel til transport af fanger og terrormistænkte, mener udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Han kan dog ikke give nogen garantier for, at det forholder sig sådan, fremgår det af et svar til det grønlandske folketingsmedlem Kuupik Kleist (IA).

I svaret henviser udenrigsministeren til, at den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, under sit besøg i Europa i december 2005, forsikrede om den amerikanske respekt for andre landes suverænitet: "Dette tager jeg som udtryk for, at man ikke anvender dansk og grønlandsk luftrum eller danske og grønlandske lufthavne til flyvninger, der er i strid med de internationale konventioner," skriver Per Stig Møller til Kuupik Kleist.

Den grønlandske politiker ville vide, hvilke garantier udenrigsministeren har for, at de internationale luftfartsregler bliver overholdt på den amerikanske Thule Air Base, og at denne "derfor ikke bruges til CIA's hemmelige transport- og fængselsvirksomhed i forbindelse med krigsfanger og terrormistænkte".

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her