Læsetid: 1 min.

Andre aviser mener

LONDON, 26. feb. - Midt i den europæiske debat om fordele og ulemper ved fjerkrævaccine er der risiko for, at vi kommer til at overse langt større ...
Indland
28. februar 2006

The Economist

LONDON, 26. feb. - Midt i den europæiske debat om fordele og ulemper ved fjerkrævaccine er der risiko for, at vi kommer til at overse langt større farer. FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation advarer således om, at fugleinfluenzaen vil kunne få katastrofale konsekvenser for millioner af menneskers ernæringstilstand, hvis den får epidemisk udbredelse på det afrikanske kontinent, hvor fjerkræ er den væsentligste kilde til proteinindtag. F.eks. udgør kyllingekød 50 procent af proteinen i egypternes kost.

Arab News

JEDDAH, 26. feb. – De irakiske politikere har været så længe om at danne en koalitionsregering, at det initiativ, som vælgerne gav dem i december, nu er blevet erobret af oprørerne. I takt med at frygten og vreden vokser, glider stadig mere magt på ekstremisternes hænder. De svage irakiske sikkerhedsstyrker har nok at gøre med at holde sammen på egne rækker, og koalitionens besættelsesstyrker har ikke ressourcer til at involvere sig i mere omfattende, fredsskabende interventioner. Måske er dette heller ikke længere, hvad Washington vil. For et Irak, der synker længere ned i borgerkrig og kaos, kan blive Bush-regeringens billet ud af Irak, uanset at billetens pris vil blive strømme af irakisk blod og et ydmygende nederlag for den neokonservative dagsorden.

Dagens Nyheter

STOCKHOLM, 27. feb. – Mordet på Olof Palme på Sveavägen for 20 år siden er blevet kaldt 'attentatet på folkehjemmet' og er blevet sammenlignet med mordene på Gustav III og Karl XII. At lade en statsmands dramatiske endeligt markere slutningen på en historisk epoke er pædagogisk besnærende, men i dette tilfælde misvisende. Hvem morderen end var, berøvede han os en brilliant og inspirerende politiker, men Sveriges historie forandrede han ikke. 20 år senere står folkehjemmet der endnu, om end det har fået ridser i lakken. I dag er det imidlertid ikke utopiske visioner fra højre eller venstre, som truer det, men en global forandringsproces, som ikke lader sig indordne i nogen enkel tankemodel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her