Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

NOVI SAD, 22. feb. - Meldingerne om, at en anholdelse af general Mladic skal være overhængende, er en provoaktion rettet imod de svageste led i den...
23. februar 2006

Nepszabadsag

BUDAPEST, 22. feb. – Megen mystik omgærder den serbiske eksgeneral Ratko Mladic' skæbne. Blev Mladic på samme måde som hans daværende chef Radovan Karadzic reelt givet frit lejde til gengæld for at få Serbien til at tiltræde Dayton-aftalen? Mistanken er der. Ikke mindst i lyset af, at de vestlige stormagters hidtil så halvhjertede indsats for at pågribe ham. Det er dog bemærkelsesværdigt, at efter Kroatien udleverede sin egen krigsforbrydermistænkte general Ante Gotovina til Haag, har Beograd ændret sin officielle linje. Mladic er nu ikke længere nationalhelt, men "en national skændsel". Måske kom det afgørende vendepunkt, da EU for få dage siden erklærede, at det suspenderer optagelsesforhandlingerne med Serbien, indtil Mladic arresteres.

Dnevnik

NOVI SAD, 22. feb. - Meldingerne om, at en anholdelse af general Mladic skal være overhængende, er en provoaktion rettet imod de svageste led i den beskyttelseskæde, der omgiver eksgeneralen. Reagerer disse nervøst, kan de komme til at afsløre hans skjulested.

La Stampa

TORINO, 22. feb. – Ved så længe at fastholde uholdbare synspunkter gjorde Irving sig til mere end en udspekuleret stædig akademiker. Han gjorde sig til en person, som velvidende og med fuldt overlæg stillede sin begavelse som historiker til tjeneste for neonazistiske, racistiske og antidemokratiske kræfter.

Die Tageszeitung

BERLIN, 21. feb. – Hvad David Irving erkendte i en domstol i Wien i går, var en første klasses begravelse af myten om ’Auschwitz-løgnen’: Irving undskyldte for sine tidligere anskuelser og trak alle de påstande tilbage, som retten foreholdt ham. Verdens neonazister har mistet et ikon.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu