Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

BASEL, 16. feb. - Kalkulen tager sig således ud: Når Hamas-regeringen ikke længere kan betale sine politifolk, skolelærere og læger, vil der udbryd...
Indland
17. februar 2006

L. A. Times

Los Angeles, 15. feb. – Nu må tiden være inde til at lukke vores militærfængsel i Guantánamo Bay. De godt 500 indsatte må enten stilles for en domstol eller frigives. Det er inhumant at tilbageholde dem på ubestemt tid på et sted, hvor tortur ikke er sjældent, og retsprincipper er fraværende. Anden konklusion er det ikke muligt at drage ud fra den undersøgelse, som et FN-hold, der har brugt 18 måneder på at efterforske Guantánamo, nu har fremlagt. Man behøver ikke at give undersøgerne ret i alle anbefalinger for at tilslutte sig deres generelle dom: Dette fængsel er en global skam for USA, som gør os mere skade end gavn i vores kamp imod terrorismen.

Basler Zeitung

BASEL, 16. feb. - Kalkulen tager sig således ud: Når Hamas-regeringen ikke længere kan betale sine politifolk, skolelærere og læger, vil der udbryde omfattende mytterier i den palæstinensiske befolkning. Derefter vil selvstyrepræsident Mahmoud se sig nødsaget til at udskrive nyvalg. Palæstinenserne vil så have fået demonstreret, at Hamas ikke er regeringsduelig og i stedet stemme Fatah tilbage til magten. Kalkulen kan lyde besnærende i al sin enkelhed, men følgerne kan blive fatale: Hamas vil ikke blive levnet andet valg end at satse maksimalt på terroroptrapning.

Globe and Mail

TORONTO, 15. feb. – Washingtons budgetvanskeligheder er skidt nyt for Nordamerika og for verden. Lagt sammen med underskuddet på betalingsbalancen risikerer budgetunderskuddet at udløse global økonomisk ustabilitet. Økonomer advarer nu om faren for et dollarkrak, hvis debitorer mister tilliden til Washingtons evner til at finansiere sit dobbelte underskud. Desværre ser George W. Bush ikke ud til at lytte. Så sent som sidste uge erkendte han, at underskuddet vil stige med 100 mia. dollar til en rekord på -423 mia. i år. Det er dog endnu værre, at Bush og hans hold ingen plausible planer har fremlagt for, hvordan USA kan reddes ud af dette rod.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her