Læsetid: 1 min.

Arla idømt millionbøde

Indland
11. februar 2006

Mejerikoncernen Arla får endnu et drag over nakken. Efter flere uger med massiv forbrugerboykot af selskabets produkter i Mellemøsten blev selskabet fredag kendt skyldig i brud på konkurrenceloven og skal betale en bøde på fem millioner kroner. Både Arlas direktør og Bagmandspolitiet overvejer at anke dommen, som konkurrenceekspert en betegner som billigt sluppet.

Arla Foods har misbrugt sin dominerende stilling ved at tvinge Hirtshals Andelsmejeri ud af engroskæden Metro, fastslog byretten i Århus fredag.

Bagmandspolitiet havde krævet en bøde på ikke under 30 millioner kroner til Arla, og på den baggrund vil anklageren, statsadvokatassessor Hans Jakob Folker, overveje om Bagmandspolitiet skal anke dommen.

"Vi er rigtigt tilfredse med dommen. Vi havde to mål: At få Arla dømt og så få bragt de skærpede bøder i konkurrenceloven i spil. Og det er sket. Bøden på fem millioner kroner er stor efter danske forhold. Men med den afstand, der er, i forhold til vores påstand, vil vi overveje at gå videre med sagen," siger Hans Jakob Folker.

Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh, er ked af fredagens byretsdom efter en "frustrerende uge". Han overvejer nu at anke dommen til landsretten.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her