Læsetid: 1 min.

SF vil lovgive efter Grevil-sagen

Indland
10. februar 2006

SF vil nu fremsætte et lovforslag, som skal gøre det straffrit for offentligt ansatte at offentliggøre hemmelige oplysninger, hvis sagen er af vital samfundsinteresse - en såkaldt whistleblower.

Det sker efter, at den tidligere ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Frank Grevil, i går fik afslag på at føre sin sag i Højesteret, fordi sagen ifølge Procesbevillingsnævnet ikke er af så principiel karakter, at det kan begrunde en tredje runde i retten. Dermed har Frank Grevil udsigt til de fire måneders fængsel, som han blev idømt i landsretten. SF's Villy Søvndal siger, at han bøjer sig for rettens afgørelse, og at han aldrig nogensinde vil sætte spørgsmålstegn ved magtens tredeling, men at der er tale om en meget principiel sag. "Den vedrører et enkelt menneskes samvittighedskvaler. Det fordrer en lovpræcisering."ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her