Læsetid: 1 min.

ANDRE AVISER MENER

24. marts - Forholdet til Danmark blev et had/kærligheds-forhold, da faderens ubeslutsomhed adskilte Akkari fra hans danske venner og fastlåste ham...
Indland
25. marts 2006

Jyllands-Posten

24. marts – Set i lyset af, at imamerne med deres hadediplomati faktisk har forårsaget ambassadeafbrændinger og voldelige demonstrationer, der har ført til dødsfald, kræver det en ikke helt sund hjerne at spøge med bombeattentat mod en politiker.
At flere af imamerne oprindeligt er kommet her til landet som flygtninge fra islamiske diktaturer, og at en enkelt er her på humanitær opholdstilladelse på grund af en syg søn, nævnes kun parentetisk for at sætte hele sagens absurditet i relief. Takken for venligheden og gæstfriheden er løgn og bagtalelse, og nu også mordtrusler mod en folkevalgt politiker.

Politiken

24. marts – Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) har forsøgt at komme Rigsrevisionens rapport i forkøbet ved at bebude en opdeling af administrationen i to nye centre, nemlig ’Job og Visit’ og ’Asyl- og Familiesammenføringscentret’ og omdøbe Udlændingestyrelsen til Udlændingeservice. Det lugter fælt af kosmetik: Pænere kontorer, bredere smil. Samme afslag. (...) det løser ikke det grundlæggende problem, at regeringen de seneste fem år dels har indført den ene lovændring efter den anden, dels fejt har overladt til embedsmændene at administrere loven lige til kanten af internationale konventioner, fordi den ikke selv har haft mod til at bryde dem. Regeringen har ønsket en stram udlændingelov. Det ansvar må den tage på sig i stedet for helt uanstændigt at skubbe embedsværket foran sig.

B.T.

24. marts - Forholdet til Danmark blev et had/kærligheds-forhold, da faderens ubeslutsomhed adskilte Akkari fra hans danske venner og fastlåste ham i en flygtningelejr ved Aalborg, indtil myndighederne, presset af faderens sygdom, gav familien ophold, så Akkari kunne fortsætte sin danske skolegang i gymnasiet, hvor han først for alvor lærte om islam.

Akkari er en moderne type islamist, der uden rødder i traditionel religion har gjort islam til en aggressiv ideologi, vendt mod det samfund, han elskede, men ikke kunne blive en selvfølgelig del af.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her