Læsetid: 1 min.

KU i unik nano-alliance

Indland
3. marts 2006

Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet har indgået en aftale om et formelt nano-samarbejde. De to universiteter danner et fælles konsortium, hvor over 200 forskere fra de to universiteter skal mødes, samarbejde og koordinere forskningen, så forskningsmidlerne udnyttes bedst muligt. Samtidig vil de studerende få endnu bedre mulighed for at uddanne sig på tværs af institutionerne.

"Vi ser dette som en central strategisk alliance. Vi kommer til at stå utroligt stærkt i Norden og Europa med nanokonsortiet," siger rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, der peger på, at nye teknologier og materialer i høj grad vil være bestemmende for Danmarks fremtidige position i den globale økonomi.

Det er universiteternes to centre for nanoforskning: Nano-Science Center på Københavns Universitet, og Nano-DTU, der sammen skal forske sig til nye teknologiske landvindinger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her