Læsetid: 1 min.

Fugleinfluenza: Zoner fjernes

Indland
21. april 2006

Fredag ventes flere beskyttelseszoner ophævet og ændret til overvågningszoner med færre restriktioner. Fugleinfluenzaen er ved at flyve væk fra landet. Det første officielle tegn er, at Fødevarestyrelsen er tæt på at ophæve beskyttelseszonerne ved Svinø Strand og Skælskør på Sydsjælland. Veterinærdirektør Preben Villeberg siger til Ritzau, at man egentlig havde regnet med at kunne sænke paraderne allerede torsdag, men nu tidligst forventer at give grønt lys til at ophæve beskyttelseszonen fredag.

"Man skal i kontakt med de sidste hobbyavlere i området, og det vil formentlig kunne ske telefonisk. Men på grund af forsinkelsen kan vi tidligst ophæve beskyttelseszonen fredag, siger Preben Villeberg". Men fjerkræ og andre fugle i fangenskab skal stadig holdes indendørs.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her