Læsetid: 1 min.

Retsbøger må offentliggøres

Indland
1. april 2006

Der blev skrevet retshistorie, da Østre Landsret fredag afgjorde, at Farums eks-borgmester Peter Brixtofte må offentliggøre retsbøgerne i de byretssager, han er involveret i. Han har længe og ofte sagt, at pressens referater er ensidige og gengiver vidneudsagn fejlagtigt. Ligesom byretten ikke kunne finde lovhjemmel til at nægte Brixtofte offentliggørelse af retsbogen, så kunne Landsretten heller ikke. "Mig bekendt er det aldrig sket før, at en anklaget vil offentliggøre retsreferaterne. Så det må betegnes som en nyskabelse," sagde statsadvokat Henning Thiesen efter byrettens afgørelse. Han kærede dengang kendelsen på stedet, men fik altså ikke medhold i landsretten. Offentliggørelsen af dokumenterne kan ikke sammenlignes med det forbud, der forbyder for eksempel journalister at offentliggøre retsbøger, konkluderer retten. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her