Læsetid: 1 min.

Sikring af giftdepot ved Harboøre starter til juli

Indland
26. april 2006

Ringkøbing amt har valgt entreprenørfirmaet Arkil fra Haderslev til at sikre Cheminovas gamle giftdepot

ved høfde 42 mellem Harboøre og Thyborøn, oplyser amtet.

Arbejdet til 24 millioner kroner går i gang til juli med et års forsinkelse og skal stå færdigt inden årets udgang. Projektet omfatter en 600 meter lang og 14 meter dyb spunsvæg i stål omkring hele depotet. Arkil blev valgt blandt fem tilbudsgivere. Amtet deler udgiften med Miljøministeriet.

Det utætte giftdepot består af affald fra Cheminovas produktion af ukrudts- og insektgifte i årene 1957-1962, som fabrikken ledte ud i en klitgryde med tilladelse fra myndighederne. Forureningen dækker et område på 27.000 kvadratmeter og siver ud i havet.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her