Læsetid: 1 min.

Yngre fravælger efterløn

1. april 2006

Flere og flere dropper at betale til efterlønnen på grund af den voksende usikkerhed om ordningens fremtid. Nye tal fra Arbejdsdirektoratet viser, at andelen af lønmodtagere mellem 35-39 år, som betaler til efterlønnen nu er nede på 67,2 procent. Det er et markant fald i forhold til for fem år siden, hvor 82,1 procent betalte til ordningen. Aldersgruppen 35-39 år er interessant, fordi 35 års fødselsdagen er skæringsdato, for hvornår man skal tilmelde sig ordningen. For at bevare retten til at gå på efterløn som 60-årig, skal man nemlig have betalt efterlønsbidrag til a-kassen i mindst 25 år. Blandt de 30-34-årige er tilslutningen til efterlønnen helt nede på 45,2 procent. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu